Da Kasper Faltz fra Vin og Gastro blev kontaktet af sin gamle lærer Dan Feld-Jakobsen fra EUC Syd, om han ikke havde en udfordring eller to som kommende kokkeelever kunne arbejde med under deres uddannelse, tøvede han ikke med at stille en spændende opgave.

Gløgg som udgangspunkt

Kasper Faltz har helt konkret givet kokkeeleverne fra EUC Syd Gastros hovedforløb en udfordring med at udvikle opskrifter til smagninger i Vin og Gastro med udgangspunkt i gløgg.

”Jeg går ind for at tage et ansvar med at uddanne de næste generationer af kokke. Jeg ved fra egen erfaring, at det er motiverende at arbejde med en konkret udfordring”

Ideer du kan bruge i din virksomhed

Resultatet taler for sig selv. Kasper Faltz har brugt lidt tid på at stille opgaven og efterfølgende været med på EUC, hvor eleverne har præsenteret ham for deres opskrifter/produkter.

”Når man tager sig tid til at stille en ordentlig opgave, så får man også mange gode forslag retur. Jeg havde ikke de store forventninger inden, og jeg må sige, at jeg er positivt overrasket over de mange gode forslag. Jeg har tænkt mig at vælge et par stykker ud, og arbejde videre på dem. Som opgavestiller kan man ikke forvente færdige forslag klar til produktion, man skal bruge det man får retur som idéforslag”

Molekylær gastronomi kombineret med virkelighed

Som én af fordelene ved at stille opgaver til EUC Syd Gastros elever nævner Kasper Faltz, at skolen råder over teknologi og maskiner, som han ikke selv har adgang til, og derfor kan der komme mange spændende forslag fra eleverne som blandt andet får lov at arbejde med molekylær gastronomi.

”Det som er vigtigt, når man stiller opgaven er, at sørge for at eleverne forstår sammenhængen mellem brug af råvarer og økonomi. Hvis de bruger 20 kroner på f.eks. tøris i produktet, så skal der kalkuleres med det, når man regner den pris ud som kunden skal betale i sidste ende”

Kasper Faltz har tænkt sig at arbejde videre med de forslag han har fået fra eleverne i efteråret 2019. Indtil videre har han brugt forslagene til at lave en ginsmagning med gløggis, og rabarbertonic.