Tæppekantsvirksomheden Matti Tæppekantning har med hjælp fra kandidatstuderende fra Flensborg Universitet fået nye idéer til at upcycle de tonsvis af tæpperester, der hvert år bliver til overs, når nichevirksomheden udskærer tæpper for danske virksomheder.

Hvordan kan tæpperester forvandles fra affald til værdifulde produkter, så vi nedbringer vores klimaaftryk?

Det spørgsmål har tæppekantsvirksomheden Matti Tæppekantning i Sottrup stillet to hold kandidatstuderende fra Flensborg Universitet om igennem deres fælles deltagelse i et dansk-tysk Interreg 6A-projekt, under navnet ARTEMIS, der skal bygge bro mellem universitetsviden og erhvervslivets daglige udfordringer.

 

Sidsel og Stefan Langild Paulsen er tydeligt begejstret for de studerendes idéer og løsningsforslag, som bliver diskuteret og vendt i plenum efter deres præsentationer.

Efter to måneders intensiv research og kreative designprocesser præsenterede de studerende deres idéer onsdag på Folkehjem i Aabenraa foran virksomhedens ejer, Sidsel Sangild Paulsen og hendes mand og eneste medarbejder i enkeltmandsvirksomheden, Stefan Sangild Paulsen. Her blev klatretræer til katte og læringspuslespil til børn blev præsenteret som potentielle måder at upcycle tæpperesterne på – og idéerne blev taget rigtig godt imod.

– Vi er meget imponerede over deres præsentationer. De har fået rigtig mange aspekter med, som fx samarbejdspartnere, økonomi, markedsføring, og så har de virkelig taget højde for vores måde, at drive virksomhed, siger Sidsel Sangild Paulsen.

For Sidsel og Stefan Sangild Paulsen markerer præsentationen starten på en spændende rejse mod en mere bæredygtig fremtid for deres virksomhed.

– Vi står ikke med et færdigt produkt endnu, men vi er fulde af idéer og inspiration. Vi håber på, at vi kan realisere nogle af disse fantastiske idéer på sigt. Nu skal det hele lige bundfælde sig, og vi skal hjem og tænke over det, afslutter Sidsel Sangild Paulsen.

 

 

 

 

Innovativt samarbejde med universiteter i grænselandet

En lettet og glad Leonie Schwart, studerende fra Flensborg Universitet, der sammen med sine medstuderende netop har præsenteret løsningsforslag til, hvordan Matti Tæppekantning kan genbruge virksomhedens tæpperester.

Projektet er faciliteret af Business Aabenraa gennem deres partnerskab i Interreg-projektet. Lisbeth Strange Jensen, erhvervskonsulent og projektleder, ser store muligheder i samarbejdet.

– ARTEMIS er en unik chance for vores virksomheder til at få adgang til den nyeste viden og innovative løsninger, som de måske ikke selv har ressourcer til at udvikle. Samtidig giver det de studerende en praktisk erfaring og en forbindelse til erhvervslivet i grænseregionen, forklarer hun.

Spørger man de studerende, hvad de har fået ud af deres deltagelse i projektet, er det da også den praktiske erfaring, der går igen.

– Denne oplevelse har været meget anderledes for mig, fordi universitetet for det meste er meget teoretisk. Derfor har det været rigtig fedt at arbejde med Matti Tæppekantning, fordi vi har fået mulighed for at bruge det vi har lært på universitetet i praksis, fortæller Leonie Schwart på engelsk, der læser kultur, sprog og medier på Flensborg Universitet.

 

Om Matti Tæppekantning

Matti Tæppekantning er en mindre håndværksvirksomhed, der er specialiseret i udskæring og kantning af tæpper til private erhverv, offentlige bygninger, hoteller, krydstogtskibe m.m.

Virksomheden blev oprindeligt etableret i 1989 i Vejle. I 2020 overtog Sidsel Sangild virksomheden og flyttede til den til Sottrup i Aabenraa Kommune.

Virksomheden har en strategi om at producere tæpper så effektivt og bæredygtigt som muligt. Derfor ønsker Matti Tæppekantning at genbruge virksomhedens tæpperester.

Læs mere om Matti Tæppekantning

 

Om ARTEMIS

ARTEMIS-projektet er finansieret af EU-midler fra Interreg 6A Deutschland-Danmark.

Projektet strækker sig over en periode på tre år, og det blev officielt lanceret den 1. juni 2023.

Alle virksomheder i Aabenraa Kommune kan benytte sig af samarbejdet.

Partnere i projektet:

  • Syddansk Universitet i Sønderborg (Lead-Partner)
  • Hochschule Flensburg
  • Europa-Universität Flensburg
  • Business Aabenraa
  • Mind Factory by Ecco
  • Sønderborg Vækstråd
  • Wirtschaftsförderung Nordfriesland
  • Wirtschaftsförderung Rendsburg-Eckernförde

Læs mere om ARTEMIS-projektet, og hvordan din virksomhed kan samarbejde med studerende.