Tv Kok Anne Hjernøe stod i spidsen på Storetorv i Aabenraa da scenen var sat for en række gastronomiske udfoldelser. Destination Sønderjylland, Business Aabenraa, ShopiCity og Sønderjyske Fristelser afholdt i weekenden Local Cooking Sønderjylland i Aabenraa.

Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, hvor de bedste kokke i Sønderjylland dyster om at blive kåret med ”Årets Sønderjyske Ret”, og ikke mindst om at gå videre til den store nationale kokkedyst i Århus i september.

Rasmus Lodahl og Claus Bargmeyer Lauridsen fra Restaurant Schack kunne i forbindelse med arrangementet træde op på det øverste trin på sejrsskamlen.

I et tæt opgør med Det Sønderjyske Køkken, Restaurant Ros og Restaurant Knapp bedømte dommerpanelet bestående af Kenneth Toft-Hansen – Svinkløv Badehotel, Nelly Riggelsen – Formand for Sønderjyske Fristelser, Mette Christine Schulz – Jysk Fynske Medier og Anne Marie Overgaard – Højer Mølle, de fire finalister indenfor seks parametre, og da pointene blev lagt sammen havde Rasmus Lodahl og Claus Bargmeyer Lauridsen fra Restaurant Schack vundet.

Med deres Lammeryg med grillet nyrer, luftig kartoffel med æblesmag samt Johnny´s friske grøntsager formåede restaurant Schack at skabe den mest interessante kulinariske smagsoplevelse baseret på lokale råvarer. Hele 75% af rettens ingredienser har sin oprindelse i Sønderjylland. Alt i alt en flot og spændende ret, der repræsenterer Sønderjylland og viser egnens potentiale inden for lokale råvarer og stedbundne madoplevelser.

Ud over pokalen præmieres Restaurant Schack med en profil i næste års sønderjyllandsmagasin. Profilen har en værdi af 40.000 kr. og magasinet udkommer i 175.000 eksemplarer i starten af februar 2018.

Derudover repræsenterer Restaurant Schack Sønderjylland ved den nationale konkurrence, der afvikles ved Aarhus Foodfestival den 3. september 2017.