– din lokale erhvervsservice i Aabenraa

7362 2020

post@businessaabenraa.com

 

Når der er mistanke om smitte

 

Som arbejdsgiver bør du sikre, at der ligger en instruks for håndtering af ansatte med symptomer på coronavirus/covid-19.

 

Det er også dit ansvar løbende at kortlægge, om der er risiko for, at dine ansatte kan blive udsat for smitte med coronavirus/covid-19.

 

Hvis det er tilfældet, skal du iværksætte foranstaltninger, der forebygger smitterisikoen så effektivt som muligt. Fx bør du sørge for, at medarbejderens arbejdsstation rengøres umiddelbart efter identifikation af sygdom.

 

Find generelle råd til forebyggelse af smitte på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

Vi har med inspiration fra myndighederne udarbejdet et eksempel på instruks på arbejdspladsen, der henvender sig til personaleledere. Instruksen er opdelt i to:

 

  • Hvis der er mistanke om smitte hos en medarbejder
  • Når der er smitte hos en medarbejder

 

>> Se instruksen her

 

 

 

Hvor kan du få dine medarbejderne testet?

 

 

Falck 
Falck tilbyder i samarbejde med Region Syddanmark gratis test af medarbejdere. Som virksomhed kan du kontakte dem for at indgå en aftale lokalt. Du kan kontakte Falck på telefon 21414642 eller på e-mail: coronatest@falck.dk

 

Læs mere her: https://www.falck.dk/erhverv/medarbejdere/sundhed/coronatest/

 

Covid19Aabenraa
Virksomheden Covid19Aabenraa.dk tilbyder i samarbejde med Amplexa Genetics Covid-19 test af samme type som bruges i det offentlige. Testen bruges til at påvise om du er positiv eller negativ for Covid-19. Du kan bestille tid til test på deres hjemmeside: Covid19Aabenraa.dk – Privat Covid-19 testcenter i Aabenraa. Prisen pr. test er 595 kr. og du får svar samme dag, som testen er udført.

 

Læs mere her: https://covid19aabenraa.dk/ 

 

Region Syddanmark 
Region Syddanmark tilbyder, at virksomheder kan anmode om besøg af deres testbiler til test af danske såvel som udenlandske medarbejdere ved hjælp af en anmodningsblanket. Følg nedenstående trin:

 

  1. Download blanketten (Word-fil).
  2. Udfyld blanketten. Undgå at indtaste personfølsomme oplysninger.
  3. Send blanketten til mobiltest@rsyd.dk.

 

Region Syddanmark vurderer og prioriterer ud fra en sundhedsfaglig vurdering blandt anmodningerne og giver besked inden for 72 timer. Hvis det er akut, får man svar inden for 24 timer.

 

Hold dig opdateret

Modtag Aabenraa Erhvervsforenings nyhedsbrev med nyheder for erhvervslivet i Aabenraa Kommune

 

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte Business Aabenraa.