Billedtekst: Stefan og og Sidsel Sangild Paulsen driver Matti Tæppekantning i Sottrup, og de får nu hjælp fra studerende fra Flensborg universitet, til hvordan de kan upcycle de tonsvis af tæpperester, som virksomheden i dag smider på genbrug. 

11 universitetsstuderende fra Flensborg Universitet skal i næste uge præsentere deres idéer til, hvordan virksomheden Matti Tæppekantning i Sottrup kan upcycle virksomhedens tæpperester. Præsentationen er en del af et dansk-tysk Interreg 6A-projekt, under navnet ARTEMIS, der skal bygge bro mellem universitetsviden og erhvervslivets daglige udfordringer.

Matti Tæppekantning står hvert år med tonsvis af tæpperester fra de mange specialopgaver, som nichevirksomheden har leveret til hoteller, krydstogtsskibe og andre private erhverv i hele landet. De mange tons tæpperester har Sidsel Sangild Paulsen, ejeren af virksomheden, et ønske om at genbruge eller upcycle i stedet for at fylde traileren og køre tæpperesterne på genbrugspladsen, som hun gør i dag.

– Vi vil gerne undgå at sætte et stort klimaaftryk. Derudover prøver vi generelt også at genbruge alt, hvad vi kan. Så for os er det vigtigt, at tæpperesterne ikke bare bliver spildt, forklarer Sidsel Sangild Paulsen, der har en strategi om at producere tæpper så effektivt og bæredygtigt som muligt.

 

Håber på en øjenåbner

For at finde en god og innovativ løsning på Matti Tæppekantnings udfordring, får Sidsel Sangild hjælp af 11 universitetsstuderende fra Flensborg Universitet, der igennem deres studie har arbejdet med at komme med idéer og løsningsforslag. Sidsel Sangild Paulsen ser samarbejdet som en god mulighed for at få åbnet sit perspektiv på, hvordan man kan give sig i kast med at upcycle tæpperesterne. Matti Tæppekantning er nemlig en enkeltmandsvirksomhed, som udover Sidsel Sangild Paulsen selv, kun har Sidsels Sangilds Paulsens mand på lønningslisten.

– Fordi vi er i en nichebranche, har vi kun hinanden at spare med. Og når man hele tiden kun går rundt i sin egen virksomhed, går man lidt med skyklapper på. Derfor tænkte jeg, at det kunne være fedt at arbejde sammen med studerende, der kan give mig en øjenåbner og inspiration fra andre brancher, fortæller Sidsel Sangild Paulsen.

Det hele kulminerer den 19. juni

Onsdag den 19. juni kulminerer samarbejdet. Her er der nemlig ”Presentation Day” hos Matti Tæppekantning, hvor de studerende skal præsentere de idéer, de har arbejdet på i to måneder måneder. Og forventningerne fra Sidsel Sangild Paulsen er store.

– Jeg håber, jeg kan få noget konkret ud af det, og jeg kan komme i gang med den fantastiske idé, som de nu har fundet på. Men jeg er også meget tilfreds, hvis jeg får åbnet mit perspektiv og få nye idéer til, hvad jeg kan arbejde videre med, fortæller Sidsel Sangild.

 

De studerende fra Flensborg Universitet på virksomhedsbesøg hos Matti Tæppekantning for at indsamle information til, hvordan tæppekantsvirksomheden kan upcycle virksomhedens tonsvis af tæpperester.

 

En del af ARTEMIS – et dansk-tysk projekt

Samarbejdet mellem Matti Tæppekantning og de studerende fra Flensborg Universitet er et resultat af Business Aabenraas partnerskab i det dansk-tyske Interreg 6A-projekt, under navnet ARTEMIS, der skal

skabe bro mellem universitetsviden og erhvervslivets daglige udfordringer. Projektet er designet til at forbinde SMV’er med engagerede studerende og studerendes teams, der vil udvikle skræddersyede og innovative løsninger sammen med virksomhederne.

– ARTEMIS er en utrolig god mulighed for at tilføre virksomhederne den nyeste viden og komme videre med de udviklingsmuligheder, som de står overfor, men som de nødvendigvis ikke har tid eller ressourcer til at realisere. Samtidig giver ARTEMIS-projektet de studerende en unik mulighed for at lære om potentialet ved grænseoverskridende samarbejde og skabe incitamentet til at forfølge jobmuligheder i den dansk-tyske grænseregion, afslutter Lisbeth Strange Jensen, erhvervskonsulent og projektleder i Business Aabenraa.

Læs mere om ARTEMIS og din virksomheds samarbejdsmuligheder

 

Om Matti Tæppekantning

Matti Tæppekantning er en mindre håndværksvirksomhed, der er specialiseret i udskæring af tæpper og tæppekantning til private erhverv, offentlige bygninger, hoteller, krydstogtskibe m.m.

Virksomheden blev oprindeligt etableret i 1989 i Vejle. I 2020 overtog Sidsel Sangild virksomheden og flyttede til den til Sottrup i Aabenraa Kommune.

Læs mere om Matti Tæppekantning