SMV:Digital var startknappen til Kvik-Flyts digitaliseringsrejse 

 

Det er snart slut med manuelle indtastninger i word-dokumenter og excelark i Kvik-Flyt i Aabenraa, der yder flytteservice for private og erhverv. Med økonomisk støtte fra puljen SMV:Digital er Kvik-Flyt snart klar til at sætte strøm til et helt nyt digitalt set-up, der skal automatisere alle virksomhedens interne processer. Målet er mindre kontortid og flere nye forretningsmuligheder.   

Thomas Mikkelsen er ejer og leder af flyttefirmaet Kvik-Flyt, og han har længe haft et ønske om at digitalisere mange af virksomhedens interne processer. Siden virksomheden blev etableret i 1984, dengang under navnet Aabenraa Møbeltransport, har virksomheden gradvist vokset sig større og større – og det samme har omfanget af virksomhedens administrative opgaver. Så da den nye bogføringslov, der kræver at alle virksomheders regnskaber skal være digitale, blev offentliggjort, besluttede Thomas Mikkelsen, at nu var tiden inde til at sætte strøm til ambitionerne.

– Når vi nu alligevel skulle bruge kræfter og penge på at digitalisere vores regnskabssystem, så ville vi gerne have ”hele pakken” med og digitalisere alle vores processer, fortæller Thomas Mikkelsen.

Sol, måne og stjerner må have stået helt rigtigt på himlen. For kort tid efter Thomas tog beslutningen om at digitalisere virksomheden, støder han på et opslag på Facebook fra Business Aabenraa om, at det snart er muligt at søge støtte til digitaliseringsprojekter igennem erhvervsfremmesystemets pulje, SMV:Digital – en pulje målrettet SMV’er, der ønsker at søge økonomisk støtte til rådgivning om digital udvikling.

– Jeg tog fat i Lisbeth [erhvervskonsulent i Business Aabenraa], og hun var super god til at guide os i den rigtige retning og gav os gode input til, hvad vi skulle være opmærksomme på, når vi skulle søge, siger Thomas Mikkelsen, og påpeger, at man ikke skal underkende det arbejde, der ligger bag ansøgningen.

 

 

– Det er ikke bare noget med at putte en hånd ned i en kasse, og så trække nogle penge op. Det kræver noget arbejde, og man skal sætte god tid af til den administrative del. Og her har Business Aabenraa været helt uvurderlige for os – både til at komme i gang med at søge og komme igennem processerne bag, fortæller Thomas Mikkelsen.

 

Digitaliseringsrejsen er stadig i gang 

Med hjælp og god sparring fra Business Aabenraa fik Kvik-Flyt i efteråret 2023 godkendt deres ansøgning på 50.000 kr. fra SMV:Digital. Tilskuddet brugte Kvik-Flyt på en privat rådgiver, der har hjulpet virksomheden med at udnytte de digitale muligheder og værktøjer bedst muligt. På kun fire måneder fik Kvik-Flyt kortlagt alle interne processer, præciseret deres behov og herfra lagt en klar køreplan for implementeringen af de nye IT-systemer.

Thomas Mikkelsen forventer at implementeringen vil træde i kraft i april 2024, og det glæder den ambitiøse leder sig til.

– Det kommer til at nedbringe vores kontortid markant, og når vi slipper fri for de mange manuelle indtastninger, minimerer vi også risikoen for fejl. Og sidst men ikke mindst glæder jeg mig til at kunne indsamle og opbevare data på en helt ny måde, der kan give os viden om virksomheden, som vi aldrig har fået før, og som vi senere kan bruge i vores markedsføring og til forretningsudvikling generelt, siger Thomas Mikkelsen.

 

Om Kvik-Flyt  

Kvik-Flyt tilbyder flytning til private og erhverv, opbevaring- og depotfaciliteter samt transport til udlandet.

Kvik-Flyt blev etableret i 1984 under navnet Aabenraa Møbeltransport og blev i 2007 omdannet til et aktieselskab. I 2008 opkøbte virksomheden Kvik-Flyt og i 2011 ændrer virksomheden navn til Kvik-Flyt.

Kvik-Flyt har hovedkontor i Aabenraa.

 

 

Om SMV: Digital

SMV: Digital er en pulje, der tilbydes igennem virksomhedsprogrammet.dk, og som er målrettet danske SMV’er (små og mellemstore virksomheder).

Der bliver løbende udbudt nye ansøgningsrunder.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsens effektmåling af SMV:Digtal fra september 2023 opnåede virksomheder, der har modtaget støtte igennem SMV:Digital, på to år en 8 procentpoint højere stigning i omsætning end lignende SMV’er, som ikke havde modtaget støtte.