7362 2020

post@businessaabenraa.com

Iværksætterrådgivning

Som iværksætter eller selvstændig kan du få brug for professionel rådgivning. Business Aabenraa tilbyder gratis sparring til alle med en drøm om at være selvstændig. Vi tilbyder også Iværksætterrådgivning, hvor lokale revisorer, advokater og rådgivere inden for kommunikation og markedsføring står til rådighed overfor iværksættere og selvstændige.

Iværksætterrådgivning afholdes d. 1. torsdag i måneden i tidsrummet 16.30 – 18.00. Her har du som iværksætter mulighed for at få rådgivning inden for økonomi, jura, kommunikation og markedsføring. Der afsættes 30 minutter pr. rådgiver, så vi anbefaler at du kommer forberedt.
Erhvervskonsulenterne fra Business Aabenraa vil også være til rådighed til iværksætterrådgivningen.

Alle selvstændige og iværksættere op til 3 år må deltage.

Mød rådgiverne

De 6 mest stillede spørgsmål til revisoren

1. Er det jeg sælger momspligtigt? – fordele og ulemper ved at være momsregistreret, herunder afregning af moms til det offentlige.

2. Hvordan optimerer jeg min indkomst, herunder brug af etableringskonti for at få SKAT til at være lovlig, finansiering af opstarten mv.

3. Skal jeg starte virksomheden i personligt regi eller stifte et selskab? – og de forskellige administrative krav.

4. Skal jeg have en varebil/firmabil eller køre i egen bil?

5. Hvilke bogføringssystemer findes der og hvilke krav er der til bogføring?

6. Hvordan opretter jeg en firma bankkonto og hvordan håndterer jeg bogholderi (og især betaling af kunder)?

Revisor:
Lars Duisberg, Revisionscentret Aabenraa

Læs mere om Lars Duisberg
Jeg beskæftiger mig primært med rådgivning af små og mellemstore virksomheder, herunder iværksættere. Rådgivningen omfatter primært regnskabsmæssige, skattemæssige forhold og momsmæssige forhold såvel som strukturelle forhold samt bogføringsmæssige forhold. Det er mit mål, at iværksætteren gerne skal fra iværksættercafeen mindre forvirrede end da de kom.

Derfor er Lars rådgiver på iværksættercaféerne: 

Jeg brænder for at få gjort svær kompliceret lovgivning gjort forståeligt på jysk, så en iværksætter kan koncentrere sig om mange af de andre forhold – ud over administrative gøremål – der er ved at starte op. En god opstart er en forudsætning for, at vi kan få spændende virksomheder til kommunen.

Jesper Rosenvinge Sønderjyllands revison

De 5 mest stillede spørgsmål til advokaten

1. Er det nødvendigt/en god ide at oprette et selskab, og/eller et holdingselskab?

2. Er der krav om standard aftaledokumenter, og hvilke kan jeg med fordel få på plads med det samme?

3. Hvordan sikrer jeg mig min gode ide, mit varemærke og/eller mit produkt?

4. Hvilke risici ved min virksomhed kan jeg med fordel afdække og hvordan?

5. Er det nødvendigt med en ejer- eller interessentaftale (ved flere ejere)?

Revisor:
Jesper Rosenvinge, Sønderjyllands Revision

Læs mere om Jesper
Som statsautoriseret revisor har Jesper gennem mange år hjulpet iværksættere, både med de indledende valg af virksomhedsform, udarbejdelse og kontrol af budgetter og generelt gode råd.

 

Derudover har jeg gennem mere end 10 års ansættelse i revisionsbranchen opnået en bred erfaring indenfor bl.a. regnskab, bogholderi, skat og moms – både for store og små virksomheder. Det gælder også i forbindelse med opstartsfasen, hvor store dele af det administrative typisk er nyt for iværksætteren. Her yder jeg værdifuld sparring og giver tryghed så man kommer rigtigt fra start.

 

Motivation:

 

Jeg nyder at arbejde med iværksættere fordi man kan mærke entusiasmen omkring den virksomhed de er ved at starte. Det er en fornøjelse at arbejde med mennesker der brænder for noget.

Advokat
Asbjørn Jacobsen, Judica Advokaterner

Læs mere om Asbjørn Jacobsen
Advokat og partner med møderet for Højesteret, og en del af Judica Advokaterne P/S siden 2006.

Bredt fagligt funderet med stor erfaring indenfor selskabs- og entrepriseret samt procedure.

Udadvendt og løsningsorienteret

Har bred erfaring med opstartsvirksomheder og en udpræget forretningsforståelse – såvel på det strategiske såvel som på det økonomiske plan.

Lokal forankret med stort netværk og gode forbindelser.

Derfor er Asbjørn rådgiver på iværksættercaféen:  

Jeg nyder at rådgive iværksættere, da man virkeligt kan mærke at de brænder for deres virksomhed, og det at ”skabe noget” – det har jeg stor respekt for.

RAsmus Richard Duggen Advokatfirmaet Fink

Advokat:
Rasmus Richard Duggen, Advokatfirmaet Fink

Læs mere om Rasmus Richard Duggen
Rasmus Richard Duggen er advokat hos Advokatfirmaet Fink og har været ansat siden 2016.

Rasmus er specialiseret i konfliktløsning og han har i løbet af årene opbygget en solid erfaring med at føre rets- og voldgiftssager; herunder opnå fornuftige forligsmæssige løsninger for klienterne.

Derudover rådgiver Rasmus både privat- og erhvervsklienter med alle aspekter inden for erhvervsret.

Grundet sin opvækst i Sydslesvig behersker Rasmus tysk på modersmålsniveau, hvilket er til stor glæde for vores tyske klienter og samarbejdspartner.

Rasmus er fagligt kompetent og en livlig foredragsholder, hvorfor han jævnligt bliver brugt af henholdsvis Aabenraa Erhvervsforening, IHK Flensborg og andre, når der skal fortælles om nye og gamle regler samt praktisk anvendelse heraf.

Rasmus deltager i bestyrelsesarbejde i flere forskellige sammenhænge, hvorigennem han har opbygget en god forståelse for god forretningsførelse.

Ligesom alle andre hos Advokatfirmaet Fink, møder Rasmus sine klienter i øjenhøjde og søger altid at finde den overordnet bedste løsning.

 

Derfor er Rasmus rådgiver på iværksættercaféen: 

Jeg brænder for at hjælpe iværksættere med at undgå utilsigtede overraskelser

Uanset hvad man foretager sig i livet, er det vigtigt at få en god start. Særligt som iværksætter er det helt afgørende at komme godt ud af starthullerne.

Iværksættercafeen er en enestående mulighed for iværksættere at sikre en god begyndelse. Som rådgiver er det fedt at møde så passionerede og ambitiøse mennesker – man kan ikke undgå at få lyst til at hjælpe dem godt fra start.

Som advokat på iværksættercafeen besvarer jeg ikke kun iværksætternes juridiske spørgsmål, men spørger også ind til deres forretningsgange og fremtidsplaner, da jeg brænder for at hjælpe iværksættere med at undgå utilsigtede overraskelser.

De 8 mest stillede spørgsmål om markedsføring

1. Hvordan kommer jeg i gang med at fortælle om min virksomhed?

2. Skal jeg være på sociale medier – og hvilke skal jeg vælge?

3. Hvordan får jeg opmærksomhed på sociale medier – skal jeg betale for annoncer?

4. Hvad skal min hjemmeside kunne?

5. Hvordan får jeg fat i kunderne, når de ikke kender mig?

6. Hvordan laver jeg et godt logo til min virksomhed?

7. Hvad kan jeg gøre, hvis jeg ikke har en masse penge til markedsføring?

8. Hvordan får jeg omtale i avisen?

Advokat:
Jens R. Jepsen, Compass Advokatfirma

Læs mere om Jens

Advokat og indehaver af Compass Advokatfirma Taler dansk, tysk og engelsk.

Fokus på kontrakter, forhandlinger, erhvervsjuridisk rådgivning og retssager/voldgiftssager, skat mm.

Betydelig bestyrelseserfaring.

Er autoriseret bobestyrer ved Retten i Sønderborg og anvendes ofte som ansvarlig advokat i forbindelse med rekonstruktion og konkursbehandling.

Er medlem af Advokatsamfundet, Danske Advokater, Danske Insolvensadvokater, Danske Ejendomsadvokater og Danske Arveretsadvokater (valgt revisor for foreningen).

Derfor er Jens rågiver på Iværksættercaféen:

Jeg deltager som rådgiver på iværksættercafeen for at støtte byens iværksættere.

Maibritt Thomsen, Reklamehuset

Markedsføring:
Maibritt Thomsen, Reklamehuset

Læs mere om Maibritt
Er strategier, kommunikation og markedsføring en by i Rusland for dig?

Bliv taget i hånden og rådført af knivskarpe Maibritt 💡

Maibritt har i over 25 år hjulpet virksomheder over hele landet med markedsføringsstrategier, kommunikationsrådgivning og løbende strategisk sparring – hun slipper aldrig grebet. Hendes u-udtømmelige viden giver dagligt mange “aha-oplevelser”. Maibritt kan bl.a. hjælpe dig med at skifte dit fokus fra salg til branding.

Som iværksætter har man ofte salget så meget for øje, at man glemmer, at det tit er den gode historie der sælger. Den gode storytelling kombineret med de økonomisk overkommelige platforme inden for online markedsføring kan være et godt startskud for dig, der ønsker at sprede budskabet om din virksomhed samtidigt med at bibeholde fokus på bundlinjen.

Derfor er Maibritt rådgiver på Iværksættercaféen:

”Min passion for at være rådgiver hos Iværksættercaféen drives af at se spændende virksomheder udfolde sig og vokse foran øjnene på mig. At jeg med mine små idéer kan bidrage til at din virksomhed skyder i vejret, er en fantastisk følelse”.

Kom ind og få en inspirerende snak med Maibritt, der uden tvivl kan rådgive dig uanset, hvilket stadie din virksomhed befinder sig på og uanset, hvilke strategiske-, kommunikative- og markedsføringsmæssige udfordringer du står over for.

Kirsten Von Wildenradt

Markedsføring:
Kirsten von Wildenradt, KALB

Læs mere om Kirsten

Kirsten sidder 2014 været partner hos KALB, hvor hun startede i 2007. Her virker hun som og digital chef.  

Hun en stærk kommunikationsstrateg og kan få kommunikationen til at understøtte virksomheders forretning – både on- og offline.

Hun har en finger med i spillet på mange forskellige projekter, som giver hende et stort overblik over mange forskellige kommunikationsopgaver. Hun samler trådene i et projekt, og få det hele til at gå op i en højere enhed. Og så er hun knivskarp som facilitator, og afholder ofte oplæg og workshops.

Kirsten kan rådgive på mange forskellige områder, og som en del af KALB, har hun også et stærkt team i ryggen, med mange forskellige kompetencer, så hun har altid nogen at gå til hvis hun selv mangler svar.

Derfor er Kirsten rådgiver på Iværksættercaféen:

Jeg tror på, at det betaler sig at dele ud. Det er så inspirerende at være med til at hjælpe nye iværksættere. Man kan mærke at de brænder for deres idé, og den energi og det mod de viser, er det fedt at kunne bidrage til. Der er altid brug for flere ildsjæle, og så er det bare om at få hjulpet dem på vej.

Vil du vide mere?
Du er altid velkommen til at kontakte Michael Dinesen

Hold dig opdateret

Få aktuelle nyheder om lokale udbud, arrangementer og arbejdskraft for Bygge-og Anlæg på SMS eller E-mail