At starte sin egen virksomhed kan være en lang rejse. Fra du mærker de første idéer spire som mavefornemmelser og tanker, til at du står som herre i eget hus og sender din første faktura. For Nadine  Schjønberg Christensen og Nina Stenderup Mikkelsen gik der syv år, før de kunne tage hul på deres drøm om at drive en café sammen.

Cafeen hedder Moster N. Beliggenheden er på Kalvø i Genner Bugt. Et yndet udflugtsmål for både turister og lokale.

Konceptet for Moster N:

Hyggelig lille cafe med hjemmelavet mad komplementeret af en mindre livsstilsbutik i caféområdet.

Læs mere om 1:1 sparring for iværksættere

Vejen til drømmen gik via Business Aabenraa

 

Da Nina og Nadine første gang opsøgte iværksættervejleder Michael Dinesen, var deres drøm stadig kun på idéstadiet. Med en 1:1 sparring og beskeden om at få styr på forretningsplanen, blev idéen i første omgang skudt til hjørne. Som Michael Dinesen siger det:

“Der er mange iværksættere, der har brug for at få at vide, at deres idé ikke er moden endnu.”

Èn af de ting der manglede, for at Nina og Nadine kunne realisere deres plan om at starte en café sammen, var et ledigt lokale. Da Kalvø Badehotel lukkede i 2018, åbnede der sig en dør på klem for Nina og Nadine.

Nu var lokalet fundet og drømmen indenfor rækkevidde. Der skulle gå endnu tre år, før de i august 2021 åbnede Moster N.

 

Få styr på forretningsplanen

 

For at få grønt lys til at drive café på Kalvø, blev Nina og Nadine i en ny 1:1 sparring hos Michael Dinesen  opfordret til at deltage på et online forløb for iværksættere. Formålet var at få lavet en forretningsplan.

“Vi kom i en rigtig god gruppe på udviklingsforløbet. Det var kun Nina der deltog i undervisningen, men så satte vi os sammen om aftenen og snakkede de spørgsmål igennem som opstod undervejs. Det var vigtige ting, som hvordan vi ville arbejde med markedsføring, hvordan vores forretningsplan skulle se ud og hvordan vi ville få økonomien til at hænge sammen”

Find det næste online udviklingsforløb i arrangementskalenderen

Rådgivning for iværksættere

 

Undervejs i forløbet med at skabe de optimale betingelser for succes, inden de kastede sig ud i drømmen om at være selvstændige, smuttede Nina og Nadine også forbi Business Aabenraas iværksætterrådgivning.

“Vi fik en tid hos en rådgiver indenfor markedsføring. Vi snakkede blandt andet om hvad navnet til caféen skulle være og hvordan vi skulle få lavet et logo. Vi fik også et prisoverslag på at få hjælp til begge dele, men der måtte vi konkludere, at det var for dyrt for os i forhold til vores budgetter, så vi endte med at døbe caféen over køkkenbordet.”

Få din plads på den næste iværksætterrådgivning

Et godt råd til dig der overvejer at starte selvstændigt

 

Vi har spurgt Nina og Nadine om de kan give andre et godt råd med på vejen.

“Du skal have masser af energi og god opbakning hjemmefra, hvis du vil starte som selvstændig. Du skal vide hvad din økonomiske smertegrænse er og have is i maven, når du bliver udfordret på dine beslutninger. Tænk det hele godt igennem og overvej hvor langt du vil gå for din drøm og om det virkelig er din drøm og ikke en andens”

Sådan kommer du godt på vej ifølge mostrene Nina og Nadine, der altid står klar med lækkert hjemmebag og en god kop kaffe på Moster N, hvis din vej skulle falde forbi Kalvø.