Anne Krogh Nielsen, Annette Giuranna og Henriette Weller Jensen fra headspace havde alle et stort smil på, da Hildebrandt Emballage kom på besøg på en ellers kedelig og regnfuld onsdag i oktober. Troels Søgaard og Jens Erik Frederiksen fra Hildebrandt Emballage var nemlig ikke bare på et hvilket som helst virksomhedsvisit. De havde medbragt en check på 3500 kr. til den nyopstartede organisation, som arbejder med gratis og anonym rådgivning for børn og unge.
Pia Lasch, afdelingsleder Hildebrandt Emballage, fortæller, at virksomheden har valgt at donere pengene, som egentlig var øremærket julegaver til kunder, til organisationen fordi de kunne se, at her kunne beløbet gøre en konkret forskel uden at gå op i administrationsomkostninger. Det er desuden blevet en hjertesag for virksomheden, da flere af medarbejderne har børn i den alder, som headspace henvender sig mod. Det er et tilbud til unge mennesker, som ikke er syge nok til at blive taget hånd om i systemet, men som har brug for at snakke med andre end deres forældre om de udfordringer, de har og det, synes vi, er et godt lokalt initiativ at bakke op om, fortæller Pia.

headspace er en organisation, som blev oprettet i Danmark i 2013 og er oprindeligt et australsk koncept. Organisationen arbejder mod at forebygge unge mennesker ryger ud i problemer. Deres målgruppe er hovedsageligt unge mellem 12 og 25 år.

I Aabenraa har organisationen til huse på Sct. Nicolaj Gade 5. Her har de unge mulighed for at besøge ungerådgiverteamet, som foruden de tre kvinder favner en række frivillige, som har gennemgået et uddannelsesforløb, der gør dem kvalificeret til at snakke med andre unge. Ud over at besøge organisationen i åbningstiderne er det muligt både at ringe og skrive til rådgiverne. Det er anonymt og rådgiverne har stor fokus på, at det skal være et sted de unge skal føle sig trygge og have mulighed for at dele de ting, de kæmper med i dagligdagen. Rådgiverne vægter at møde de unge, hvor de er og samtalerne foregår på de unges præmisser.

Anne, Anette og Henriette har mange ideer til, hvad pengene fra Hildebrandt Emballage skal bruges på og i første omgang er der brug for en ny pavillon, som de kan bruge, når de er ude og sprede det gode budskab om organisationens arbejde.

Læs mere om headspace

Læs mere om Hildebrandt Emballage

På billedet:
Fra venstre: Anne Krogh Nielsen, regional fremskudt medarbejder, Sasha Frederiksen, frivillig ungerådgiver, Mathilde Vestergaard, frivillig ungerådgiver, Michael Weller Jensen, frivillig ungerådgiver, Annette Giuranna, deltids kommunal medarbejder, Troels Søgaard og Jens Erik Frederiksen, Hildebrandt Emballage og Henriette Weller Jensen, ungerådgiver.