Billedtekst: Michael Dinesen, erhvervskonsulent i Business Aabenraa, overraskede de fem iværksættere i går, da han ringede og fortalte dem, at de var blevet nomineret til iværksætterprisen: Aabenraas Helte 2024.   

 

Business Aabenraa er nu klar til at offentliggøre de fem lokale iværksættere, der er blevet nomineret til iværksætterprisen: Aabenraas Helte 2024. De fem nominerede skal kæmpe om vindertitlen den 7. maj i en live pitch-konkurrence foran dommerpanel og tilskuere.  

Den 7. maj inviterer Business Aabenraa for første gang nogensinde til Aabenraas Helte – et stort event, hvor Aabenraa Kommunes stærke iværksætterånd skal fejres, bl.a. ved at uddele en helt ny iværksætterpris. Alle har haft mulighed for at indstille en iværksætter til prisen, og i sidste uge stoppede indstillingsperioden. Business Aabenraa har modtaget ikke mindre end 125 indstillinger – et tal der er langt højere end, hvad man havde turde håbe på.

– Da det er første gang, vi afholder Aabenraas Helte, havde vi oprindeligt sat os et beskedent mål. Så vi er fuldstændig overvældede af, hvor mange der har engageret sig og taget sig tid til at indstille en lokal iværksætter, siger Charlotte Hylleberg, direktør i Business Aabenraa og tilføjer:

– Det er fantastisk at se så stærk en lokal opbakning. Det viser virkelig, at vi står sammen i kommunen om at hylde vores iværksættere – og det er netop det, prisen er skabt til.

 

Et stærkt felt

Siden indstillingsperioden sluttede, har et udvælgelsesudvalg arbejdet på at skære feltet ned, og nu er Business Aabenraa klar til at offentliggøre de fem nominerede, der skal kæmpe om den endelige vindertitel den 7. maj i Sønderjyllandshallen i Aabenraa.

– Feltet har været virkelig stærkt og alle har haft noget særligt at byde ind med. Så det har været svært at skære ned til fem virksomheder. Når det er sagt, synes jeg, at vi står tilbage med fem virkelig spændende virksomheder, som repræsenterer en bred vifte af brancher og styrker siger Michael Dinesen, erhvervskonsulent i Business Aabenraa og blandt udvælgelsesvalget.

 

De fem nominerede til iværksætterprisen: Aabenraas Helte 2024 er:

  1. Det Lille Madhus
  2. Frisk Bryg
  3. KKemi Danmark 
  4. SkiftLet
  5. Ålandets rengøring

Læs mere om Aabenraas Helte. 

Officielle udvælgelseskriterier:

Iværksætteren skal have et registreret CVR-nummer i Aabenraa Kommune. CVR-nummeret skal være registreret efter den 1. januar

Iværksætteren skal have et udviklingspotentiale – enten lokalt eller nationalt

Iværksætteren skal have være i en udvikling igennem sin tid som iværksætter