Billedtekst: Jacob Thue Poulsen og Alexander Bork arbejder i dag sammen i Advodan Sønderjylland takket være Jobdating i Aabenraa. 

 

Alexander Borks deltagelse i Jobdating åbnede døren til en ny karriere og muligheden for at udleve drømmen om at blive advokat hos Advodan Sønderjylland.

Alexander Bork fra Kliplev havde ikke planlagt at finde et nyt job, da han i september sidste år deltog i Jobdating i Sønderjyllandshallen i Aabenraa. Hans primære mål var at hjælpe sin bedre halvdel med at finde arbejde. Men en kommende fyringsrunde havde gjort ham usikker på sin egen fremtid, og aftenen inden besluttede han sig derfor at printe et par eksemplarer af sit CV, uden større forventninger.

– Jeg havde slet ikke regnet med, at jeg ville gå derfra og kort efter blive tilbudt et nyt job. Det var blot in indskudt tanke at have et par CV’er med for at være på forkant, fortæller Alexander Bork.

Som uddannet jurist, fuldmægtig ved Landbrugsstyrelsen og siddende kompagnichef i Hjemmeværnet i Aabenraa, tiltrak Alexander sig hurtigt opmærksomhed til Jobdating-eventen. Advodan Sønderjylland, der netop havde åbnet kontor i Aabenraa, var repræsenteret af Business Aabenraa og Jobcenter Aabenraa, og inden han vidste af det, stod Alexander med en jobmulighed.

Konsulenterne fra Business Aabenraa og Jobcenter Aabenraa kontaktede nemlig straks Advodan Sønderjylland og formidlede kontakten mellem de to parter. To måneder senere, havde Alexander sin første arbejdsdag som advokatfuldmægtig på Advodan Sønderjyllands nye kontor på Storegade i Aabenraa.

– Alexander skabte sit eget job. Vi havde ikke behovet lige nu og her, men hans profil og engagement var en gave. Derfor anbefalede vi ham selvfølgelig at sende en uopfordret ansøgning, og det er vi glade for, at vi gjorde, forklarer Jacob Thue Poulsen, der er advokat i Advodan Sønderjylland og ansvarlig for den daglige drift i advokatkontorets Aabenraa-afdeling.

 

 

Alexander Bork har i dag sin daglige gang på Advodans kontor på Storegade i Aabenraa.

Jobdating: En god mulighed for både jobsøgende og virksomhed

Ifølge Jacob Thue Poulsen, er det generelt svært at tiltrække jurister til området, og derfor er Jobdating et godt supplement til virksomhedens øvrige rekrutteringsindsatser. Ansættelsen af Alexander Bork har betydet, at de nu altid er til Jobdating – enten personligt eller igennem en repræsentant fra Business Aabenraa eller Jobcenter Aabenraa.

– Jobdating er et godt koncept, som vi støtter. Det giver både virksomheder og kandidater en chance for at mødes i en afslappet atmosfære og skabe værdifulde forbindelser. Derudover skal man ikke underkende betydningen af den branding og det netværk, man får ud af at være i blandt 20 andre virksomheder, fortæller Jacob Thue Poulsen.

Alexander derimod har p.t. ikke nogen ønsker om at deltage i Jobdating lige foreløbigt, da han er rigtig glad for sin nye arbejdsplads. Han opfordrer dog stadig andre om at deltage – også selvom man ikke nødvendigvis søger aktivt efter et nyt job.

– Jobdating er en god mulighed for at skabe netværk, møde virksomheder og få en fornemmelse af, hvad de forventer. Det er vigtigt at komme ud og blive set og brande sig selv. Det gør det nemmere at få en fod indenfor, hvis man viser engagement, anbefaler Alexander.

 

 

Ønsker du også at deltage i Jobdating?

I 2024 afholdes Jobdating på følgende datoer:

18. september – tilmeld dig her

23. oktober – tilmeld dig her

20. november – tilmeld dig her

Alle Jobdating-arrangementer bliver afholdt kl. 14.30-16.00 i Sønderjyllandhallens foyer, H.P. Hansensgade 7, 6200 Aabenraa.

 

Læs mere om Jobdating for virksomheder Læs mere om Jobdating for jobsøgende