Tirsdag den 7. maj inviterer Business Aabenraa for første gang nogensinde til en stor iværksætterfejring for at hylde kommunens mange modige og idérige iværksættere. Aftenens højdepunkt bliver uddelingen af en helt ny iværksætterpris; ”Aabenraas Helte”.  

Aabenraa Kommune har en helt særlig iværksætterånd. Modsat mange andre kommuner er iværksætteraktiviteten stigende, og dag for dag kommer nye iværksættere til, der tør tage chancer, skabe ny vækst og udvikling i vores lokalsamfund. Det mærkes tydeligt i Business Aabenraa, der i 2023 har vejledt hele 70 iværksættere.

Den positive udvikling er noget, vi skal værne om og være stolte af, mener Charlotte Hylleberg, direktør i Business Aabenraa, og derfor har den selvejende institution stablet en stor hyldestfest på benene.

– Iværksætterne – eller Aabenraas helte, som vi kalder dem – er med til at forme vores fremtid. Det vil vi gerne hylde dem for, og samtidig give andre inspiration og mod på tanden til at springe ud som iværksætter og gøre deres idéer til handling, siger Charlotte Hylleberg, direktør i Business Aabenraa.

Fejring med pris og pragt

For at hylde kommunens iværksættere afholder Business Aabenraa tirsdag den 7. maj kl. 17-20.30 en stor hyldestfest i Sønderjyllandshallen i Aabenraa, som åbnes af Aabenraa Kommunes borgmester. Her er der bl.a. mad og drikkevarer fra lokale iværksættere og et gæsteindlæg af iværksætter og tidligere TV-vært Morten Resen på programmet. Men aftenens højdepunkt er uden tvivl uddelingen af en helt ny iværksætterpris.

– Vi vil gerne være med til at give et skulderklap til en iværksætter, som har stiftet en virksomhed, der har været igennem en stor udvikling eller som omvendt har et stort udviklingspotentiale. Derfor har vi valgt at uddele vi en helt ny iværksætterpris, under navnet Aabenraas Helte, siger erhvervskonsulent i Business Aabenraa, Michael Dinesen, der står bag planlægningen af iværksætterfejringen.

 

Læs mere om Aabenraas Helte og tilmeld dig her

 

 

Iværksætterprisen: Sådan bliver vinderen udvalgt

  1.  Indstillinger: Frem til den 23. april 2024 kan du indstille en iværksætter, som du synes fortjener at vinde. Alle kan indstille en iværksætter.
  2. Nomineringer: Et lokalt ekspertpanel vil udvælge fem nominerede iværksættere baseret på de indkomne indstillinger. Disse fem går videre til en pitch-konkurrence.
  3. Pitch-konkurrence: De fem nominerede iværksættere skal kæmpe om vindertitlen i en live pitchkonkurrence til iværksætterfejringen den 7. maj. Ekspertpanelet udvælger hvilken iværksætter, der vinder ud fra de officielle udvælgelseskriterier.

Udvælgelseskriterier:

  • Iværksætteren skal have et registreret CVR-nummer i Aabenraa Kommune. CVR-nummeret skal være registreret efter den 1. januar 2020.
  • Iværksætteren skal have et udviklingspotentiale – enten lokalt eller nationalt.
  • Iværksætteren skal have gennemgået en udvikling igennem sin tid som iværksætter.