Blomst & Boligs vilde udvikling: Pernille er sønderjysk mester i at vende udfordringer til muligheder  

 

Corona, inflation, tårnhøje gas- og elpriser og en stigende konkurrence fra webshophandel. Detailbranchen har haft meget at kæmpe med de seneste år. Men i Padborg står butiksejer af Blomst & Bolig, Pernille Hansen urokkelig i stormen af kriser, og tryller udfordringer om til nye forretningseventyr.

Enten så udvikler man eller så afvikler man. Sådan lyder Pernille Hansens motto, der er ejer af livsstilsbutikken Blomst & Bolig – tidligere Klokkeblomsten – i Padborg.

Siden 2015, hvor Pernille Hansen etablerede butikken, har Blomst & Bolig været igennem en vild udvikling: Fra en lille blomsterbutik til en stor livsstilsbutik med en tilhørende webshop, hvor man i dag kan købe interiør, designmøbler, delikatesser og blomster. Derudover udvidede Pernille Hansen virksomheden i september 2022 med en selvbetjeningsbutik i Tinglev, hvor man kan købe friske blomster døgnet rundt.

 

At tænke ud af boksen er en nødvendighed

Bag solskinshistorien ligger der et benhårdt arbejde og en konstant vilje og parathed til at omstille sig. For det kræver det, når man står ansigt til ansigt med corona, inflation og tårnhøje gas- og elpriser alt imens konkurrencen fra webshophandel kun bliver større og større, mener Pernille Hansen.

– Det har uden tvivl været meget udfordrende at drive butik i de seneste år, og i 2023 har vi haft nogle rigtig hårde måneder. Men jeg giver ikke op, og jeg bliver ved med at kæmpe indtil den dag, jeg ikke kan mere. Og så synes jeg også, at det er sjovt at udvikle, tage chancer og være omstillingsparat, siger Pernille Hansen.

Selvom de store kriser har lagt sig, så ser Pernille Hansen fortsat et stort behov for at tænke ud af boksen for at bevare en god og relevant forretning.

– Tingene skifter hele tiden, og lige nu ser vi et handelsmønster, som vi ikke har set før. Det betyder, at vi skal slås for hver en krone, vi skal have i kassen og tænke ud af boksen i vores produktudvælgelse og i vores markedsføring. For det der virkede før, det virker ikke mere, siger Pernille Hansen.

 

Fik hjælp og sparring fra Business Aabenraa

Selvom Pernille er selvstændig, har hun aldrig stået alene med sine udfordringer. Hun har nemlig løbende fået hjælp af Business Aabenraa til at navigere virksomheden igennem de hårde tider.

– Det er rart at have en udefra, som man kan henvende sig til, når tingene tager en uventet drejning. Jeg synes, at Business Aabenraa er en professionel sparringspartner, som ikke har noget økonomi i klemme. Jeg kender menneskerne i Business Aabenraa, og jeg ved, hvad de står for. Derfor vælger jeg at ringe til dem, når jeg har brug for støtte til især økonomi og markedsføring, siger Pernille Hansen.

Business Aabenraa har været en fast sparringspartner for indehaver af Blomst & Bolig, Pernille Hansen.

Business Aabenraa har igennem en lang periode været en fast sparringspartner for indehaver af Blomst & Bolig, Pernille Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En tro på de fysiske butikker

Selvom Pernille har tilpasset og udvidet sin forretning til tidens digitale tendenser og forbrugernes behov, så tror hun fortsat på de fysiske butikkers berettigelse.

– En fysisk butik kan bare noget, som webshops ikke kan. Man kan vise sine varer frem og skabe en særlig stemning på en måde, som man ikke kan på en webshop. Du kan have kontakten til kunderne og levere en helt anden kundeservice siger Pernille Hansen, der har mange tilbagevendende kunder, både fra byen men også længere væk fra.

Udviklingsknappen er sat på pause – for en stund

Det har været nogle vilde år for Blomst & Bolig og med lanceringen af webshoppen i 2022 fokuserer Pernille lige nu på at drifte og vedligeholde forretningen og udviklingstrangen er sat på hylden. For nu.

– Det har været nogle vilde år. Derfor træder vi vande lige nu og holder en udviklingspause – både pga. økonomi, men også for at få en mental pause, siger Pernille Hansen, som dog hurtigt tilføjer, at hun er sikker på, at vi vil se flere selvbetjeningsbutikker fra hendes hånd i de kommende år.

 

Om Blomst & Bolig

Blomst og Bolig er en livsstilbutik i Padborg, der sælger interiør, møbler, delikatesser og blomster. Derudover har virksomheden en tilhørende webshop samt to selvbetjeningsbutikker i henholdsvis Tinglev og Padborg, hvor man kan købe blomster fra 6-22 i alle ugens dage.

Blomst & Bolig blev oprindeligt etableret i 2015, dengang under navnet Klokkeblomsten, og er i dag et anpartsselskab med Pernille Hansen i spidsen.

Blomst & Bolig har i alt 4 medarbejdere.