Årets virksomhed 2023 er fundet. Prisen går til Blomst & Bolig, der har base i Padborg – en virksomhed der i det forgangne år har formået at blive ved med at udvikle sin forretning, og som har været et stort aktiv for bylivet i kommunens yderområder.   

Siden 2016 har Aabenraa Erhvervsforening uddelt erhvervsprisen ”Årets virksomhed”. Prisen går til en virksomhed i Aabenraa Kommune, der har gjort noget særligt i det forgangne år. Under Aabenraa Erhvervsforenings generalforsamling her til aften, den 6. februar 2024, blev årets virksomhed 2023 afsløret: Vinderen blev Blomst & Bolig – tidligere under navnet Klokkeblomsten – med Pernille Hansen ved roret.

– Vi er i Aabenraa Erhvervsforenings bestyrelse meget imponerede over, hvordan Pernille har formået at udvikle sin forretning og tænkt i nye butikskoncepter. Samtidig har Pernille i det forgangne år ydet en stor indsats og været et værdifuld aktiv for byudviklingen i Padborg, siger John Christensen, formand for Aabenraa Erhvervsforening.

 

”Det kunne nok ikke blive meget større”

Det kom som en stor overraskelse for Pernille Hansen, at det netop var hendes virksomhed, der løb med sejren.

– Jeg blev meget overrasket. Jeg havde på ingen måde forventet, at jeg kunne være med i opløbet om så stor en pris. Så jeg blev meget rørt. Det er jo nogle dygtige virksomheder, der har vundet prisen de tidligere år, som man har set op til. Så det er meget stort, siger Pernille Hansen.

Ifølge Pernille Hansen kom anerkendelsen på det helt rigtige tidspunkt:

– Jeg tror mange erhvervsdrivende kan nikke genkendende til, at det har været nogle spændende men også hårde år, vi har været igennem. Så prisen kom på et rigtig godt tidspunkt. Det er et kæmpe, stort skulderklap, og den betyder rigtig meget. Det kunne nok ikke blive meget større, siger en rørt Pernille Hansen.

 

Modtager speciallavet skulptur af lokal kunstner

Ved overrækkelsen modtog Pernille Hansen en håndlavet skulptur, som den lokale billedhugger og kunster, Hans Lembrecht Madsen har speciallavet til Blomst & Bolig.

Om skulpturen, skriver han:

– Pernille Hansens forretning er at sammenligne med en plante (det gule hus), der breder sig som ringe i vandet med ”nye planter”. Kort sagt: Et hus fyldt med energi og nye tiltag i Padborg.

Skulpturen er speciallavet til Blomst & Bolig af billedhugger Hans Lembrecht Hansen.

 

 

Officiel begrundelse for hvorfor Blomst & Bolig vinder prisen som Årets virksomhed

Prisen går i år til en virksomhed, der har været et stort aktiv ift. at holde gang i yderområderne i Aabenraa kommune og en stor medspiller ift. at vise områdernes kvaliteter og muligheder.

Virksomheden udvikler hele tiden sig selv og er god til at se nye muligheder. Virksomheden har bl.a. et spændende butikskoncept med en ubemandet ”Tag-selv butik” i Padborg og Tinglev, så alle byens borgere og besøgende kan købe blomster m.m. alle ugens dage.

Derudover er ejeren af virksomheden også aktiv i det lokale erhvervslivs mange møder og gøremål. Virksomheden har bl.a. deltaget i det store “Projekt Padborg Torvecenter” omkring byfornyelse sammen med mange af de øvrige aktører og kommunen og er dermed medvirkende til, at detailhandlen fremadrettet får bedre vilkår.

 

Følgende virksomheder blev indstillet til Årets virksomhed 2023

 • Blomst & Bolig
 • Café Agnes
 • Chr. Johannsen
 • Chr. Panbo
 • Fairtrans
 • Kalvø Badehotel
 • Lyng Entreprenør og Anlægsgartner
 • NT Tømrer og snedkerforretning
 • Rimeco
 • SBS Kliplev
 • Tricolore

Læs mere om erhvervsprisen her