Med fokus på datacenterbranchens følgeerhverv i forbindelse med byggeri og drift søges en business consultant til en ny stilling i Business Aabenraa.

Baggrund

Der er gang i byggerierne i Aabenraa Kommune og væksten forventes at fortsætte med datacentrenes massive investeringer. For at styrke de lokale virksomheders konkurrenceevne og ordretilgang samt tiltrække nye virksomheder til kommunen, søger vi i nyoprettet stilling en business consultant til Business Aabenraa. Dit primære arbejdsområde er at yde håndholdt erhvervsservice til virksomheder indenfor byggebranchen, leverandører og underleverandører til datacenter branchens aktører.

Har du mod på at blive  en del af Business Aabenraa og være med til at udvikle og udfylde rammerne for den lokale erhvervsservice, så søg stillingen som business consultant med speciale indenfor byggebranchen.

Arbejdsopgaver

Det er en nyoprettet stilling og indsatsområde hos Business Aabenraa, hvilket betyder, at en af dine første opgaver bliver at udarbejde konceptoplæg til bestyrelsen for Business Aabenraa og efterfølgende stå for implementeringen og kontakten med virksomhederne.

Du vil i samarbejde med Aabenraa Kommune skulle deltage i arbejdet med aktivt at opsøge og modtage virksomheder i branchen, og det vil derfor være en fordel, hvis du har kendskab til datacenterindustriens leverandørkæder og især bygge- og anlægsbranchen.

De vigtigste opgaver er – i tæt samarbejde med kolleger i Business Aabenraa og Aabenraa Kommune at:

 • Yde erhvervsservice til de virksomheder, der bygger i Aabenraa eller er underleverandører til branchen, og som søger lokale samarbejdspartnere til eksempelvis overnatning, forplejning, serviceydelser, leverancer mm.
 • Yde erhvervsservice til lokale virksomheder i  mødet med de internationale spillere, således at de er gearet til at lave de gode tilbud og vinde udbuddene. Det er både via 1-1 sparring og via temaoplæg
 • Direkte markedsføring og opsøgende kontakt til relevante virksomheder
 • Hjælpe virksomheder med etablering, herunder formidling af overblik over relevante rammevilkår i forbindelse med etablering
 • Opbygning og vedligeholdelse af internationalt, nationalt og lokalt netværk af værdi for indsatserne
 • Facilitering af partnerskaber mellem lokale leverandører og udenlandske virksomheder
 • Facilitering af virksomhedsbesøg som struktureret fact finding tour
 • Desk research og formidling af relevant markedsanalyse og branchespecifik forretningsindsigt
 • After care, herunder smidigt samarbejde med erhvervspiloterne i Aabenraa Kommune

Faglige krav/ kompetencer (Uddannelse, erfaring, kurser, IT, sprogkundskaber mm.)

 • Du har kendskab til datacenterindustriens leverandørkæder og især bygge- og anlægsbranchen og forstår udbudsprocesserne og markedet
 • Du har lyst til at være en aktiv spiller i dit marked, og du forstår og respekterer det forretningsmæssige perspektiv
 • Du har en forståelse for og gerne et overblik over den kommunale myndighedsbehandling og kan være brobygger mellem virksomhed og forvaltning
 • Datacenterindustrien er overvejende engelsksproget, så det er essentielt, at du er flydende både i skrift og tale

Personlige krav/ kompetencer

 • Du er opsøgende, imødekommende og professionel i relationen til virksomheder og samarbejdspartnere
 • Du har en analytisk tilgang til opgaven og kan skabe overblik over markedsanalyser, udarbejde strategiske oplæg og udføre dem
 • Du kan arbejde projektorienteret og varetage projektledelsen af opgaverne
 • Du kan arbejde selvstændigt og rejse i ind- og udland på egen hånd

Organisering

Du bliver en del af teamet i Business Aabenraa, hvor vi er 6 personer ansat. Den lokale erhvervsservice er omdrejningspunktet i Business Aabenraa, hvor vi hver dag går på arbejde for at yde uvildig sparring til de lokale virksomheder med henblik på at styrke deres forretning og konkurrenceevne. Vi har kort vej fra tanke til handling, et godt fagligt miljø og stærke samarbejdsrelationer, der ikke kun gør det sjovt at gå på arbejde, men også at vi hver dag lærer nyt, da ikke to dage er ens.

Løn- og ansættelsesvilkår

Business Aabenraa har adresse på Det gamle Rådhus i Aabenraa, Storegade 30, Aabenraa.

Der er tale om en fuldtidsstilling. Du kan forvente rejseaktivitet og aktiviteter, der ligger ud over normal arbejdstid.

Stillingen ønskes besat 1. marts 2019 eller hurtigt muligt derefter.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør Helle Malene Kjølsen Olsen på tlf. 26197 813 eller mail hmo@businessaabenraa.com.

Du kan også læse mere om vækststrategierne i Aabenraa Kommune via følgende link:

https://www.aabenraa.dk/media/4012574/sund-vaekst-vaekststrategi-2018-30_280618.pdf

https://www.aabenraa.dk/politik-og-dialog/dagsordener-og-referater/oekonomiudvalget/2018-12-04-1630-5602/

Ansøgning

Ansøgningen sendes til direktør Helle Malene Kjølsen Olsen på mail: hmo@businessaabenraa.com senest den 16. januar 2019.   Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 22-24. januar 2019.