Business Aabenraa leder efter de gode historier om virksomheder, der har ansat akademikere i deres virksomhed. Bagtanken er at inspirere andre virksomheder til at gøre det samme. Vi vil gerne skabe synlighed omkring de positive effekter det har i en virksomhed at ansætte akademikere. Har du ansat en akademiker eller kender du en virksomhed, hvor ansættelsen af en akademisk medarbejder har gjort en forskel så hører vi meget gerne fra dig.

Akademikere skaber vækst i vores virksomheder

Akademikernes A-kasse har netop gennemført en analyse, der viser, at ansættelse af en akademiker skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever. Konklusionerne er klare:

  • Akademikere skaber 4,5 ekstra ansatte. En virksomhed, der ansætter sin første akademiker, vil efter tre år have i gennemsnit 4,5 flere ansatte end virksomheder, der ikke ansætter en akademiker. De nye job går i stort omfang til faglærte og ufaglærte.
  • Værditilvæksten er 38 procent højere. På tre år vokser værdien af viksomheden altså med 38 procent sammenlignet med virksomheder, der ikke ansætter en akademiker.
  • Overlevelseschancen er 2,2 procent større.

Tallene er taget fra Akademikernes A-kasses hjemmeside.

Akademikerprisen 2018

I blandt de tips vi får håber vi at finde en egnet kandidat til akademikerprisen 2018, som udover prisen kan vinde 100.000 kr.

Læs mere om akademikerprisen

Deadline for indstilling til prisen er 1. maj 2018.

Kontakt Business Aabenraa

Har du en god historie at fortælle om akademikere i virksomheder, så tøv ikke med at kontakte Trine Søgaard Knudsen på tsk@businessaabenraa.com eller på tlf.: 7362 2025.